Izjava o zasebnosti

Zasebnost na spletnih straneh je povezana s piškotkih. Piškotki so zelo majhne datoteke, ki jih naprava prenese ob obisku spletne strani. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, zato uporabniki lahko proces omejimo ali v celoti onemogočimo.

Zasebnost in piškotki


Izjava o zasebnosti opisuje, kako spletno mesto uporablja informacije in piškotke. Podrobna razlaga piškotkov, ki se uporabljajo, in kakšna je njihova funkcija.

Ko uporabljate kontaktni obrazec ali kupujete pri Dopust.eu, vas prosimo le za tiste podatke, ki so nujno potrebni. Na primer: ime in priimek, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov itd. Iste informacije so potrebne za ustvarjanje računa. Dopust.eu uporablja sejne piškotke za opazovanje navigacije uporabnikov po celotnem spletnem mestu, da bi razumeli, kako se stran uporablja.

Dopust.eu ne daje v najem, ne prodaja in ne izmenjuje osebnih podatkov tretjim osebam. Edine informacije, ki jih posredujemo drugim organizacijam, so tiste, ki pomagajo izpolniti vaše naročilo, npr. obdelava podatkov za preverjanje veljavnosti kreditne kartice v primeru plačila s plačilnimi karticami.

Tretje osebe niso pooblaščene za uporabo vaših podatkov iz kakršnega koli drugega razloga kot za izvajanje pogodbeno dodeljenih funkcij. Razkrivanje osebnih podatkov je upravičeno zgolj v primeru odredbe sodišča.

Zakaj so piškotki potrebni?


Piškotki so izjemnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile možne brez piškotkov.

Interakcija med uporabnikom in spletno stranjo se izvaja s pomočjo piškotkov, posledično so pa mnoga opravila hitrejša in enostavnejša. S pomočjo piškotkov lahko brskalnik shranjuje pomembne podatke.

Piškoti so tisti, ki omogočajo samodejno izpolnitev uporabniškega imena in gesla ob obisku najljubših in zaupanja vrednih strani.

Obvezni piškotki


Obvezni piškotki so nujni zato, da brskalnik lahko shrani nastavitve o piškotkih. Med nujne piškotke sodijo tudi t.i. sejni piškotki, saj le-te upravljajo prijavo v uporabniški račun.

Kdo uporablja piškotke in zakaj?


Piškotke uporablja večina svetovnih spletnih strani. Razlogov za uporabo piškotkov je izjemno veliko.

Primeroma, piškotki so tisti, ki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, lastnikom spletnih strani omogočajo sledenje obiskom strani itd.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila vsebin, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 • Omogočajo skupno rabo z družabnimi omrežji, kot je Facebook
 • Omogočajo skrbniku vpogled v google analytics, ogled števila obiskovalcev in kaj jim je všeč
 • Omogočajo brezplačno vsebino (zahvaljujoč oglaševanju)
 • Izboljšajo hitrost in varnost spletnega mesta
 • Poskrbijo, da skrbnik razume, kaj in kdaj vi (uporabniki) želite videti, kar vodi do boljše vsebine in na splošno bolj učinkovitega spletnega mesta.

Katerih piškotkov portal Dopust.eu ne uporablja?


 • Dopust.eu ne uporablja piškotkov, ki bi brez vašega soglasja zbirali osebne podatke.
 • Dopust.eu ne uporablja piškotkov, ki bi zbirali kakršne koli občutljive podatke
 • Dopust.eu ne uporablja piškotkov, ki bi brez vašega soglasja delili informacije s tretjimi osebami.

Več o piškotkih


Funkcijski piškotki
Osnovni piškotki za delovanje spletne strani. Te piškotki so sistemskega značaja in jih ni možno onemogočiti. Npr. piškotki, ki si zapomnijo vaše nastavitve piškotkov na spletni strani. Uporabljajo jih vse svetovne spletne strani.

Piškotki družabnih omrežij
Dopust.eu jih uporablja tako, da lahko uporabite značilno povezavo med spletnim mestom in družabnim omrežjem, kot je npr. deljenje vsebine z gumbom “deli” ipd. Piškotke nastavita/jo družabna omrežja.

Statistika
Dopust.eu uporablja piškotke za statistiko, npr. koliko ljudi je obiskalo spletno mesto, kakšno tehnologijo uporabljajo obiskovalci (npr. Windows, Android, Mac), kaj so kliknili itd. V uporabi je Google Analytics GA4.

Piškotki za oglaševanje
Piškotki se uporabljajo pri spletnem oglaševanju. Niti lastnik Dopust.eu, niti oglaševalci ali oglaševalski partnerji ne morejo videti ali zbirati osebnih podatkov iz teh piškotkov. V uporabi so piškotki Google AdSense

Kako so uporabljeni podatki iz naslova piškotkov?


Informacije, zbrane na spletnem mestu https://dopust.eu, se lahko uporabijo na naslednje načine:

 • Za odgovarjajte na vprašanja uporabnikov
 • Prilagoditev nakupovalne izkušnje
 • Ustvarjanje uporabniškega račun na https://dopust.eu/
 • Potrditev in spremljanje naročila
 • Razporeditev dobave blaga, ki ga kupite preko spleta
 • Za obdelavo plačil s kreditno kartico
 • Zagotovitev promocijske komunikacije, ko se odločite za prejemanje
 • Ponudbo želenih izdelkov
 • Izboljšanje uporabnosti spletnih strani

Nikoli ne delite svojega uporabniškega imena ali gesla.

Promocijska komunikacije


Osebni podatki, ki jih navedete, bodo dodani v bazo strank. V primeru, da ste se za to odločili, lahko prejmete promocijsko e-pošto o objavah, novostih, ponudbe itd.

Varnost podatkov


Naš gostitelj domene ščiti baze podatkov z različnimi fizičnimi, tehničnimi in postopkovnimi ukrepi, ki nepooblaščenim osebam omejujejo dostop do vaših podatkov.

Dopust.eu upošteva vse ustrezne smernice za spoštovanje standardov poslovne etike in politike zaupnosti. Spletno mesto uporablja tehnologijo SSL (Secure Sockets Layer), zato se URL začne s HTTPS.

SSL je elektronski standard za varovanje informacij. SSL tehnologija je razvita tako, da šifrira spletne informacije in nepooblaščenim strankam preprečuje ogled in / ali nalaganje zaščitenih informacij.

Povezava na zunanje spletne strani


Spletna stran Dopust.eu včasih ponuja povezave do drugih spletnih strani.

Če izrecno ne rečemo drugače, povezava do drugega spletnega mesta ne pomeni, da je spletno mesto Dopust.eu in/ali lastnik/skrbnik odgovoren za kakršno koli vsebino, niti ne podpiramo vsebine ali pravilnik o zasebnosti zunanjih spletnih mest.

Ko na enem od teh spletnih mest posredujete informacije, je potrebno razumeti, da sprejemate njihovo politiko zasebnosti, zato je pomembno, da pred predložitvijo kakršnih koli informacij preberete pravilnik spletnega mesta. Na vsaki spletni strani preberite pogoje poslovanja.

Nakup ali vzpostavitev stika s Dopust.eu preko zunanjih povezav.


V primeru, da kupujete pri https://dopust.eu/ z zunanjo povezavo ali iskalnikom, bodite pozorni, da imata tako dopust.eu, kot to zunanje spletno mesto ali iskalnik dostop do delov vaših podatkov.

Zunanje strani in/ali iskalniki ne zahtevajo skladnosti z našo politiko zasebnosti.

Spremembe politike zasebnosti


Piškotki in brskalniki

Ta pravilnik o zasebnosti je bil objavljen na dopust.eu 7. decembra 2022. Upravitelj in uredništvo Dopust.eu si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni izjavo in politiko zasebnosti.

Pri tem bo vedno sprememba izvedena v skladu z veljavno zakonodajo.